Päivitys ongelmia

Näillä yhteyksillä sivujen päivittäminen ei näytä onnistuvan vaikka mitä tekisi. Siksi Maiju sai luotua tuo blogi-pohjan, jonka käyttö on kevyempää ja päivitykset tulee jatkossa sinne.

Blogi löytyy osoitteesta:

http://sy-panthera.blogspot.com
Vierailu Panama Cityyn bussilla ja tietysti käynti kanavalla


Meidän hovikuski Humberto Panama Cityssä ja keskellä kaverinsa...Aito alkuperäinen musta Jeesus Portobellon kirkossa.Lahden kummallakin puolella on ollut puolustuslinnoitus, joista lahtea on hallittu täysin.Kaupunki lähi mäeltäPaikallisbussit on vanhoja amerikkalaisia koulubusseja, vain maalattu uusiksi.


Green Turtle Marina / Punta Macolla


Helkutinmoisten kuohujen ja riuttoihin sortuvien aaltojen takaa löytyi suojaisa marina, jonka sähkäri teki tunnin töitä, jotta eurooppalainen pistoke sopi paikallisiin sähköihin.Kaksi puumastoista vierekkäin.


Lehdenleikkaaja-muurahaisilla oli omat valtatiet.Melkoisen isoja apinoita oli puissa. Tuli kiire alta pois, kun alkoi sitä itseään ropista alas;)Panama San Blas


San Blasille tultaessa saimme noin kolmekiloisen tonnikalan, joka tapettiin siististi Saarenmaan jämillä.


Mono island: Kolumbiasta San Blasille tulo oli melkoista keikutusta.
Jerryn sanoin:"v***u, kukaan ei kertonut että länsi-karibia on näin kuoppainen"
Siksi riuttojen ja saaren suoja tuntui lähes paratiisilta. Tässä kajakilla Mono Islandin suojaisessa lahdessa.Jätehuoltoa Mono Islandin rannalla.


Snug Harbor: Arkin avasi ystävällisesti häneltä ostamamme kookoksen.Seuraavana päivänä Arkin toi tilaamamme hedelmät ja jukkaa, jonka kuorimisen opetti meille.Yhdestä puusta veistetyt kanootit oli yllättävän vakaita ja nopeita. Arkin oli yksi noita harvenevan taidon osaajia ja kertoi meille kanootin teosta.Nargana: Täältä löytyi pari kauppaa ja huonosti toimiva netti. Sivistys on saapunut myös Kuna-intiaanien pariin. Lautasantenni oli lähes joka majan takana.


Dieseliä ostamassa pari kannullista.Hylkyjä lojui riutoilla eri puolilla San Blasia. Pari juuri riutalle ajanutta venettä näimme. Tämä hylky Narganan edustalla.Green island:

Meritähtiä oli pohja täynnä aivan rantaan saakka.Hummeri-kauppiaita.

Autiolla saarella......ja illalla hummerit padassa.
Pelikaanien syöksyjä ei väsynyt katselemaan. Parhaillaan niitä oli parikymmentäkin lintua yhtäaikaa.Kuna-lähetystö Jerryn veneellä sy Moodi keräämässä maksua.Morbedup: Pieni saari riuttojen suojaamana, todella suojaisa ankkuripaikka. Mutta haastava reikä sisään.
Saaren päässä muutaman talon kylä, josta saimme leipää ja kalaa.sy Moodin kanssa rinnan


Isla Provenirin alapuolella oleva Nalunega, jossa yritimme käydä kaupassa. Löytyi meloonia ja vihreää paprikaa.Waisaladup: naapuri yritti ennätystä kumiveneensä kanssa.Kolumbia


Kolumbian Santa-Marta mereltä lähestyessäMarinan alueella vietetttiin häitä ja mielenkiinnolla seurasimme, pysyykö kaikki 15s/m tuulessa paikoillaan...


Kolumbialaista käsityötä. Siis meiltähän murtui pakoputken äänenvaimennin Kolumbiaan tullessa ja uutta ei löytynyt, mutta eräs hitsari teki uuden ja toi sen jouluaattona meille.JouluvalojaKatusuutari korjasi Maijun sandaalit eurolla

Sivun alkuun